Biografie

GERALT VAN GEMERT

Op 31 jan 1965 geboren in Sittard en sinds 1990 woonachtig in Sittard,speelde Geralt als 16-jarige reeds in de band van Willy Schobben.Op deze leeftijd startte Geralt ook zijn muzikale opleiding slagwerk en zang aan de muziekschool te Maastricht, waarna gevolgd door het conservatorium te Maastricht.
Direkt hierna kwam Geralt als remplacant slagwerker in dienst bij het LSO. Nadat hij korte tijd als remplacant slagwerker bij het LSO werkzaam was, bleken zijn interesses, inspiraties en overloop aan energie, toch verder te gaan als alleen maar af en toe op een trom te mogen en kunnen slaan tijdens een concert. Het klassiek zei hij vaarwel. Toch bleef Geralt bij het LSO, waar hij zich ook bewezen had als een goede regelaar en waar hij ook een aardig woordje in het open-baar en op het podium kon spreken.Werd Geralt bij het LSO concertinspecteur,en bibliothecaris over alle muziekpartituren,en gelegenheids presentator / zanger bij meerdere LSO uitvoeringen.

 

Geralt verlegde zijn eigen muzikale kwaliteiten naar andere  muziekstijlen. Vervolgens werd hij bekend als percussionist en leadzanger van bekende orkesten, zoals ,Class, Big-Band Swing Design (4 xLas Vegas en 4 cd,s), Jack Million Big-Band(1 cd), Lex van Well Big-Band, High Voltage (1 cd), Bart Rademaeckers combo, Chaplin Band, De duits/ned band Die Power Hosen.
De LSO carnavalsconcerten  en nog vele andere orkesten, bands, fanfares en muziekgezelschappen (zoals bijv, De Luchtmachtkapel,Metropool-orkest),waar hij als free-lance zanger en/of percussionist aan deel nam.
Ook werkte Geralt in vele studio s mee aan de cd opnames van vele bekende  collega artiesten.

Vanwege zijn veelzijdigheid in zang en performance kreeg Geralt steeds vaker het verzoek naast deze bands kleinere en korte solo-optredens te verzorgen, hetgeen resulteerde in “ GERALT SOLO “ (met orkestband). Sinds 2005 doet Geralt dit met veel succes. Geralt is door zijn veelzijdigheid in muziekgenres voor bijna alle stijlen en gelegenheden een perfecte in- en aanvulling op uw feest of organisatie waar hij niet mag ontbreken (bijv. evenementen, gala-, personeels-, festival-, item-, zaal-, dinner-, verenigings-, etc. feesten.) Geralt is te boeken, in 8 verschillende settings,

  1. De Great Sinatra show,                                                                                                        (solo met tape 30 min)
  2. De Rene Froger show.                                                                                                          (solo met tape 30 min)
  3. De Michael Buble show.                                                                                                      (solo met tape 30 min)
  4. De Could it be magic show (nummers van de cd "could it be magic").                       (solo met tape 30 min)
  5. In De Mix een gevarieerde aan uw feest aangepaste muzikale totaalshow.               (solo met tape 30 min)
  6. Dinner-show                   (Solo met tape,1 of 2x 30 min onder u dinner door, easy listning,crooners tot pop)
  7. Met eigen Live-combo o.l.v Bart Rademaeckers      (3x 50 min ,jazz-easy-listning,crooners,lounge tot pop)
  8. Grote Live show met eigen 20pers, De Geralt Gee Big Band o.l.v.Jack Coenen        (90 min allround show)
  9. De seventies Disco Classics show.                                                                                   (solo met tape 30 min)

Ook bekend van Geralt zijn onder andere nummers van:Tom Jones, Dean Martin, Robbie Williams,Elvis, Copacabana, Just a Gigalo en meer, en met veel succes de jaren 70  Disco classics hits, waarvan veel nummers staan op zijn eerste cd ‘’Geralt Solo’’ 2005 opgenomen in eigen beheer samen met Jos Candel,(beluister fragmenten onder discografie op Geralts site).

In september 2007 is Geralt zijn tweede solo cd " Could it be Magic" verschenen;deze werd opgenomen in de Chaplin studio s van John Bartels te Maastricht en met veel succes gepresenteerd bij Grand cafe 043 aan het  Vrijthof te Maastricht, met muzikale medewerking van combo Bart Rademaeckers,Rene Innemee (CCR,Three of a Kind) de band Anyway en de zangeressen Marlou Obers,Vivienne Meens en Gerwine Saelmans.
Ook deze cd is in totaal live of in een combinatieset mogelijk. (beluister fragmenten onder discografie op Geralts site).

Zoals GERALT zelf zegt: “Het is gewoon genieten, iedere keer weer, heerlijk genieten is een MUST VOOR SUCCES”.

                                                                                 Groetjes GERALT,